Dimensiunea perfectă pentru orice din online

Date obținute cu ajutorul cercetătorilor

Dimensiunea perfectă pentru orice din online se spune că este doar un mit, dar cu toți credem în el. Avem statistici ce ne arată cu cifre ce lungime au tweet-urile cu cele mai bune rezultate.

Ai scris vreodată un newsletter și te-ai gândit Oare nu este cam lung titlul? Sau prea scurt? Ai scris o postare pe Facebook și te-ai întrebat dacă este ok ca dimensiune? Acum, după mulți ani de colectat informații, avem cifre care ne pot spune care este dimensiunea perfectă pentru orice din online.

Dimensiunea perfectă pentru orice din online facebook

Dimensiunea recomandată pentru postările din Facebook este de 40 de caractere. Ai zice că este puțin, nu? Însă 40 este numarul magic pe care Jeff Bullas îl declară  ca fiind cel mai eficient în studiul său despre brandurile de retail pe Facebook. El a măsurat angajamentul fata de postări, în funcție de rata de engagement, iar mesajele cu cel mult 40 de caractere au avut parte de 86% mai multe interecțiuni față de mesajele de altă lungime.

Postare pe Facebook: 40 de caractere
Postare pe Twitter: 100 de caractere
Titlu pe Google+: 60 de caractere
Postare pe Google+: 60 de caractere
Titlu de articol: 6 cuvinte
Cuvinte pentru articol: 1600 de cuvinte

Când cei de la Mediul au oferit acest număr, ne-a anunțat că ei s-au concentrat în special pe timpul petrecut pe articol, nu pe click-uri.

Acest studiu ne-a spus că articolul ideal pe blog are o lungime de sapte minute.

Pentru a ajunge la acest număr, Medium a măsurat media de secunde petrecute pe fiecare post și l-a comparat cu lungimea articolului.

În cuvinte, o sedință de 7 minute de citire înseamnă în jur de 1.600 de cuvinte citite. O postare care conține multe fotografii ar trebui să conțină în jur de 1000 de cuvinte.

Lățimea ideală a unui paragraf: 40 - 55 de caractere
Subiectul unui email: 28 - 39 de caractere
Timpul ideal pentru o prezentare: 18 minute
Descrierea unei pagini de blog: 55 de caractere
Numele unui domeniu: 8 caractere
Hashtag-uri în postarea Instagram: 6 hashtag-uri
YouTube video: 3 minute
Minute Podcast: 22 minute

Acestea sunt dimensiunile ideale, zic ei. Măsurând indicii doriți pentru fiecare, au scos aceste cifre. Nu cred că există oameni de SM care respectă în totalitate aceste cifre. Sunt recomandate, ideale, dar nu obligatorii.

Dimensiunea perfectă pentru orice din online

Comments

comments