Acest joc online te învață cum să scrii Fake News

Un fel de Fake News for Dummies

Vrei să înveți arta complexă de a scrie Fake News? Acum poți. Cercetătorii de la Universitatea din Cambridge au creat un joc care te va invăta acest lucru.

Observarea știrilor false poate este oarecum ușoară-cum să le creezi și cum se le răspandesti, aici este toată magia. Un joc online numit “Bad News” te invată cum să îți creezi propriul imperiu complet de știri false, cu adepți și cu armate de boți. Cu de toate.

fake news

Jocul, creat de cercetători de la Universitatea din Cambridge și de grupul olandez Drog, te provoacă să oferi cea mai bună lovitură sub centura junalismului. Poți colectă insigne pentru șase tactici, pe măsură ce creezi cât mai multe și cât mai realiste știri false. Este foarte plăcut să te joci, dar ideea generală este aceea de a educa masele și de a ajuta oamenii să recunoască știrile false atunci când le văd.

Jocul are o serie de opțiuni multiple care conduc și ghidează jucătorii prin diverse provocări, de la construirea de știri false, la dezvoltatea unui blog sau la o organizație întreagă de știri false. În joc îți poți creștere cititorii știrilor false, dar trebuie să le câștigi încrederea. Ironic, nu?

Jucătorii sunt învătati totul despre strategiile reale pe care organizațiile ce livrează Fake News le folosesc, cum ar fi impersonarea, polarizarea și, desigur, exploatarea emotională. Dacă nu te descurci foarte bine, jocul te ajută să te îmbunătătesti prin automatizarea anumitor sarcini.

Jucătorii vor primi și chestionare care vor ajuta cercetătorii să inteleagă modul în care sarcinile prezentate schimbă percepția oamenilor în timp ce aceștia joacă jocul.

Datele din aceste chestionare vor fi publicate în cele din urmă în Journal of Risk Research. Tot ce ai nevoie pentru a juca Bad News este o conexiune la internet și un browser. Pentru început, accesează getbadnews.com.

Comments

comments